BOTMAN

Suzette van der Waal

In 1991 ben ik afgestudeerd als tandarts en in 2009 als tandarts-endodontoloog, beide aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA). Ik ben erkend als tandarts-endodontoloog door de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie, een wetenschappelijke vereniging die hoge kwaliteitsnormen heeft geformuleerd. In 2015 ben ik gepromoveerd. De titel van mijn proefschrift is ‘A new strategy in root canal therapy: there is a lot going on in endodontic disinfection’ en disinfection’ heeft de NVT WTA Hamer Duyvensprijs gewonnen voor het beste tandheelkundig proefschrift van 2015.

Sinds 2009 werk ik met veel plezier bij Tandheelkundig Centrum Molenvliet (TCM). Als tweedelijns zorgverlener heb ik geen eigen patiëntenbestand , maar behandel ik uitsluitend na verwijzing van collega tandartsen. Of iemand nu wordt verwezen door een tandarts van TCM of van elders, goed overleg met uw tandarts vind ik erg belangrijk. Uiteindelijk gaat het er om dat een optimale behandeling plaatsvindt welke past in het behandelplan. Na het stellen van een diagnose zijn vaak meerdere behandelopties mogelijk. Ik informeer en adviseer zodat een weloverwogen keuze door de patiënt kan worden gemaakt.

Naast TCM werk ik ook bij Academisch Centrum voor Tandheelkunde (ACTA) als universitair docent. Naast mijn rol als sectievoorzitter geef ik onderwijs aan studenten tandheelkunde en studenten van de opleiding tot tandarts-endodontoloog. Verder begeleid ik onderzoek en studentenscripties. Mijn publicatielijst kunt u hier vinden https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=van+der+waal+s

BIG-nummer: 19032504402

Ook deel uit maken van ons team?