Kindertandverzorging


Kinderen zijn van harte welkom in onze praktijk.

In onze praktijk worden kinderen als een belangrijke groep patiënten gezien. Wij zien het als onze taak kinderen met gebitsproblemen zo te behandelen dat ze geen angst voor de tandarts ontwikkelen.

Ook heeft Tandheelkundig Centrum Molenvliet een Spenenboom: een idee afkomstig uit Denemarken wat het afscheid nemen van een speen voor kinderen eenvoudiger maakt.

Kindertandverzorging

De Spenenboom

Iedereen weet dat een speen eigenlijk niet goed is voor kinderen. Te lang gebruik maken van een speen kan leiden tot scheefstand van de tanden en spraakproblemen op latere leeftijd. Maar een speen heeft ook een geruststellend effect op kinderen (en dus ook op de ouders). Afscheid nemen van de speen is dan ook vaak erg lastig en kan gepaard gaan met veel stress.

Sinds kort heeft Tandheelkundig Centrum Molenvliet een goede oplossing voor dit probleem: De Spenenboom. Een spenenboom is een gewone boom waar kinderen letterlijk hun speen in kunnen hangen. Vaak samen met een tekening of een gedichtje. Ouders vertellen hun kind een sprookje rondom dit geheel en daardoor is het voor kinderen veel eenvoudiger en begrijpelijker om afscheid te nemen van hun speen. De boom vormt met al die spenen en tekeningen een kleurig geheel in de omgeving.

Het idee van de spenenboom komt uit Denemarken. Daar zie je in veel parken vrolijk versierde bomen vol met spenen. Kinderen keren regelmatig terug naar de spenenboom om te kijken hoe het met hun speen gaat. De vele spenenbomen in Denemarken vormen hét bewijs dat het een effectief en simpele manier is om kinderen zonder al te veel problemen van hun speen af te helpen.

Ook TCM heeft een eigen Spenenboom met een eigen sprookje. Bekijk hier alvast het sprookje. Voor het maken van een afspraak voor uw kind neemt u eenvoudig contact met ons op.

Kindertandverzorging