Eén tand/kies

Als u een enkele tand of kies mist, is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing. Het resultaat ziet eruit en voelt als uw eigen tand.
Wat zijn de voordelen van een implantaat? Het grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot waar het probleem zich voordoet. Het vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken.

Met een brug moeten tanden of kiezen naast de ontbrekende worden beslepen. Met een implantaat niet. Uw eigen tanden en kiezen worden gespaard; een enorm voordeel op lange termijn voor uw mond in z'n geheel!

Met een brug wordt alleen de tand of kies vervangen en niet de wortel. Het bot dat rondom de verwijderde wortel aanwezig was, zal op den duur slinken. Dit kan een minder aantrekkelijke lach tot gevolg hebben.

Een implantaat vervangt niet alleen de tand of kies maar ook de wortel. De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact.
Eén tand/kies
Hoe wordt het implantaat geplaatst? Allereerst wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in uw kaakbot geplaatst. In de daaropvolgende 8 weken hecht het kaakbot zich aan het implantaat (osseo-integratie) en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies.

Tijdens de tweede stap in de behandeling wordt het implantaat vrijgelegd en voorzien van een opbouw, die door het tandvlees steekt en dient als basis voor uw nieuwe tand of kies.

Afhankelijk van uw specifieke situatie kunnen beide stappen van de behandeling worden samengevoegd.

Tenslotte wordt de kroon vervaardigd en vastgezet op de opbouw.

Eén tand/kies
Eén tand/kies