Suzette van der Waal


BIG-nummer: 19032504402

In 1991 ben ik afgestudeerd als tandarts en in 2009 als tandarts-endodontoloog, beide aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA). Ik ben erkend als tandarts-endodontoloog door de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie, een wetenschappelijke vereniging die hoge kwaliteitsnormen heeft geformuleerd.

Sinds 2009 werk ik met veel plezier bij Tandheelkundig Centrum Molenvliet (TCM). Als tweedelijns zorgverlener heb ik geen eigen patiëntenbestand , maar behandel ik uitsluitend na verwijzing van collega’s. Of iemand nu wordt verwezen door een tandarts van TCM of van elders, goed overleg tussen uw tandarts en mij vind ik erg belangrijk. Het gaat uiteindelijk om het welzijn van de patiënt. Vaak zijn na het stellen van een diagnose meerdere behandelopties mogelijk. Dan informeer en adviseer ik zodat de patiënt/cliënt een behandelkeuze kan maken.

Naast TCM werk ik ook bij het ACTA als docent en postdoc-onderzoeker. Ik geef les aan masterstudenten tandheelkunde. Als onderzoeker houd ik me bezig met twee onderwerpen: wortelkanaaldesinfectie en het effect van een wortelpuntontsteking op de algehele gezondheid. Ik geef regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Mijn proefschrift ‘A new strategy in root canal therapy: there is a lot going on in endodontic disinfection’ heeft de NVT WTA Hamer Duyvensprijs 2015 gewonnen voor het beste tandheelkundig proefschrift van 2015.

Mijn ACTA-profiel kunt u hier vinden.

Een artikel over mij in het Nederlands Tijdschrift Tandheelkunde kunt u hier vinden.